Fototips – Barnsmycken m.m

Hem / Fototips – Barnsmycken m.m

Vi har samlat tips inför er nästa fotografering med barn. Allt från vilka barnsmycken, accessoarer och teman som kan användas för att piffa upp en fotografering till generella tips till dig som förälder.

Smycken barn

Det finns en uppsjö av accessoarer och smycken för barn. Allt från leksakssmycken i plast till finare kvalitetssmycken i klassiska material som guld och silver. Är du ute efter smycken till mindre barn är det viktigt att tänka på att små barn har känslig hud, så se till att använda smycken av bra kvalité, gärna nickelfria och utan små pärlor eller annat som de kan sätta i halsen. Ur&Penn har ett stort utbud prisvärda allergivänliga barnsmycken. De är nickeltestade enligt gällande EU-regler.

Armband för barn – bangle i stål med vita stenar

Detta söta och eleganta armband för barn finns i flera olika färger. Du hittar det och andra allergitestade armband för barn hos Ur&Penn. Ett lekfullt barnarmband piffar upp vilken outfit som helst och gör att ditt barn får känna sig lite extra fin inför en fotografering, högtid eller nästa kalas.

Glamira hängsmycke butterfly – guldhalsband med fjäril

Vill du ge bort ett riktigt lyxigt barnsmycke så har Glamira bland annat detta fina guldhalsband som du kan skräddarsy helt efter tycke och smak. Du kan välja mellan allt från olika ädelstenar till kristaller, kedjestorlekar och färger. Ett barnsmycke utöver det vanliga.

Smycken bebisfotografering

Vanligtvis har riktigt små barn sällan smycken, men under en bebisfotografering är det vanligt att fotografer tillhandahåller accessoarer och rekvisita. Det kan vara allt från kläder till diadem, rosetter, korgar, plädar eller annat som föräldern väljer ut i samråd med fotografen. Är du osäker på vad som finns så fråga din fotograf. Det är onödigt att köpa en massa nytt när barnen är så pass små.

Fina barnsmycken för större barn

Vill barnet klä upp sig och vara lite extra fin på en fotografering, ett kalas eller en högtid så kan man med ganska enkla medel piffa upp barnets utstyrsel med fina barnsmycken och accessoarer som ni redan har hemma. Exempelvis ett halsband, armband eller några fina klämmor i håret som barnet gillar.

Fina julbilder och andra temafotograferingar

Är det en temafotografering med exempelvis fokus på att ta fina julbilder (se Mostphotos.se för inspiration) så kan du enkelt skapa juliga bilder med ett rött diadem, en röd fluga eller varför inte skapa jultema med en tomteluva?
Det finns en uppsjö av olika teman att välja på. Allt från siffror, färger, miljöer, eller varför inte en maskerad där ditt barn får klä ut sig till sitt favoritdjur?
Bara fantasin sätter stopp här! Din fotograf har säkert en hel del erfarenhet så passa på att be om tips vid bokningstillfället.
Vissa fotografer erbjuder även färdiga teman, exempelvis den populära ”Smash the cake”-fotograferingen. Se till att jämföra olika barnfotografers erbjudanden så att du får den fotografering du verkligen vill ha.

Våra 6 bästa fototips för att fånga bra bilder på bebisar och barn

Om du vill sälja bilder finns det en del regler att tänka på.

  1. Fotografer har ofta sina egna knep för att fånga bra bilder på bebisar men ett tips till dig som förälder är att ta med barnets favoritleksak så att de känner sig trygga i den nya miljön.
  2. Sätt rimliga förväntningar. Fina bilder på bebisar och barn kan vara så mycket mer än ett porträttfoto (Se exempel på olika typer av bilder på bebisar hos Mostphotos). De bästa bilderna fångas ofta när barnen får ha roligt och inte behöver sitta helt stilla med ett perfekt leende mot kameran.
  3. Det är vanligt med barnsmycken som doppresent. En gåva som kan följa med barnet hela livet om det är av bra kvalitet. Ett bra sätt att föreviga ett dopsmycke ytterligare är att barnet får bära smycket på en av sina första fotograferingar.
  4. Du kan underlätta för dig själv och fotografen genom att redan vid bokningstillfället lyfta fram några favoriter ur fotografens portfolio eller skicka bilder som tagits tidigare som du kanske vill efterlikna.
  5. Se till att både du och barnen har ätit någonting innan. En barnfotografering kan ta mer energi än man tror, och kanske dra ut på tiden, så ta med lite extra snacks för att undvika griniga barn (och vuxna).
  6. Om det känns stressigt och krångligt att åka i väg till en studio så kan du alltid kolla om fotografen kan komma hem till er i stället. Om både förälder och barn känner sig trygga och avslappnade så blir det även lättare för fotografen.